Nastavitve piškotkov

KULINARIČNI DOGODKI

TEDEN RESTAVRACIJ 20. - 28. 3. 2020

petek 20. marec 2020

TEDEN RESTAVRACIJ pomlad 2020
 
Najokusnejši teden pomladi bo že kmalu
postregel s pisanimi kreacijami izpod rok
naših chefov!

 
Vabljeni na kulinarično povezovanje
preteklosti in sodobnosti, ki bo rdeča nit
tokratnega okusnega raziskovanja!
 
Izbirajte med menijem v Restavraciji
Rožmarin 
ali se prepustite mesnim užitkom
v Steakhouseu
 
 
RESTAVRACIJA ROŽMARIN
 
MENI
 
Amuse - bouche
 ***
Dimljena postrv /  regrat / kaviar
***
Mineštrone / fregula
***
Divji pujs / štrukelj / brusnice / ajda / brinove jagode
ali
File trske / mlado korenje / beurre blanc / zeliščno olje
ali
Štrukelj / mavrahi / matevž / mlado korenje
***
Čokolada 72 % / malina / vanilija / bazilika
 
Vinska spremljava: P&F Puklavec Family Wines
 
______________________________________
Rezervacije sprejemamo v naslednjih terminih:
 
PON - ČET: 17.30 ali 20.00
PET in SOB: 17.00 ali 20.30
 
Rezervacije in informacije:
031 388 179 / rozmarin@rozmarin.si
(ga. Petra Pridigar)
 
 
STEAKHOUSE
 
 
Amuse-bouche
***
Hobotnica in wakame alge, čemaževa krema, pomladna solatka, balzamična redukcija
***
Pomladni mineštrone in pasta di fregola
***
Black Angus flank steak, čemaževa krema, dimljena baby koruza in demi-glace
ali
File polenovke na kremi cvetače s tartufi in beurre blanc omaka
***
Mousse temne čokolade, žele rabarbare, vaniljev ganache in ribez
 
 
 
Vinska spremljava iz rožmarinovega mednarodnega izbora.
_____________________________
 
Rezervacije sprejemamo v naslednjih terminih:
 
PON - ČET: 18.00 ali 20.30
PET in SOB: 18.30
 
Rezervacije in informacije:
031 388 179 / rozmarin@rozmarin.si
(ga. Petra Pridigar)

 



naprej ››

Valentinovo 2020

petek 14. februar 2020
 
VALENTINOVO V
RESTAVRACIJI ROŽMARIN
 
Ob dnevu zaljubljencev presenetite ljubljeno
osebo z drznimi in zapeljivimi okusi, ki jih bodo
Rožmarinovi kuharski mojstri za vaju pripravljali
14. in 15. 2. 2020
 
MENI
 
White tiger / cognac / škamp
***
Cvetača / med / 3 x pesa
 ***
Grdobina / sladki krompir / korenček / limetina meringa
ali
 Račje prsi / foie gras / ajda / drobnjak / višnje
ali 
Krompirjev pasticcio / jabolka / orehi / črni tartuf
***
Lešniki / bela čokolada / mandlji
 
Poleg izvrstne kulinarike bodo naši sommelierji
poskrbeli tudi za žlahtne arome, ki bodo še
dodatno popestrile srčni večer.
 
Cena menija: 35 € / osebo
 
Pričakujemo vas v dveh terminih
in sicer ob 18.00 in 20.30.
 
 
VALENTINOVO V 
STEAKHOUSEU

 
Naj vaju na letošnji dan zaljubljencev 
zapeljejo sočni in nežni mesni užitki, 
ki jih bomo posebej ob tej priložnosti 
ustvarjali za vaju.

MENI
 
Hobotnica in škampov rep na Wakame algi, krema sladkega krompirja, kalčki in sezam
***
Kremna cvetačna juha z medom, profiteroli in rdeča pesa  
***
Flank steak Black Angus, grahov pire, topinambur, popečena artičoka in demi-glace
ali
File polenovke, bela polenta, grah in višnje
ali
Krompirjev pasticcio z jabolki in orehi, krema cvetače s črnimi tartufi, metina omaka
***
Rahli torrone iz bele čokolade z mandlji, vinski šodo in gozdni sadeži
 
Cena menija 35 € / osebo
 
Cena menija 35 € / osebo
 
14. 2. 2020 vaju pričakujemo z dvema
terminoma in sicer ob 17.30 in 20.00.
 
Rezervacije in informacije na 031 388 179
ali na rozmarin@rozmarin.si (ga. Petra Pridigar).

 



naprej ››

Prešerni zajtrk

sobota 08. februar 2020

**Nazdravimo Prešernu z mehurčki!**
 
V soboto, 8. 2. 2020, naj vas ne skrbi za zajtrk
ali kosilo, saj bomo vaše želodčke nasitili s
slastnim menijem naših chefov
, ki smo jih
prešerno oženili z odličnim izborom
domačih in tujih penin
.
 
Odpravite se na obisk muzeja ali galerije,
še prej pa vabljeni, da se sproščeno okrepčate
v naši družbi.
 
Pričnemo ob 10.00 v Steakhouseu!
 
MENI
 
Croissant & co.
Zlata Radgonska penina Rose Sans Dosage
***
Granola power bar, grški jogurt z medom,
suho sadje
DP Brut 2011, Dveri-pax
***
Ham & eggs, rosti s slanino in manchegom, pečen sneg beljaka in rumenjak
Superiore di Cartizze, Terre di San Venanzio
***
Goveja juha s fritati, pražen krompir in govedina s hrenom,
goveji consomme s peteršiljem, krompir z bučnim oljem in bučnimi semeni, rumpsteak, hrenova pena
Conde De Haro Extra Brut Vintage 2013, Muga
***
Sebastjanov mlečni riž
 
 
Cena menija 25 € / osebo
 
 
 
Rezervacije in informacije: 031 388 179 /
rozmarin@rozmarin.si (ga. Petra Pridigar)


naprej ››