Nastavitve piškotkov

PRAVNO OBVESTILO

 

Pravno obvestilo

Rožmarin s partnerji, v nadaljevanju Rožmarin, spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje k njeni ohranitvi/zaščiti. Rožmarin objavlja to Pravno obvestilo z namenom, da vas informiramo o politiki zasebnosti, načinih in možnostih zbiranja podatkov o vas in njihovi uporabi. Splošna struktura naše strani je takšna, da z običajno uporabo ne potrebuje dodatne identifikacije ali razkrivanja kakršnihkoli osebnih podatkov. Pravno obvestilo je berljivo in dostopno na naših spletnih straneh, povezava pa se nahaja v nogi vsake strani Rožmarina.

 

Strani, ki jih pokriva Pravno obvestilo

Pravno obvestilo pokriva vse spletne strani in domene, ki so v lasti Rožmarina.

 

Podatki, ki jih zbiramo

Določene strani Rožmarina zahtevajo in zbirajo osebne podatke:

vaše ime in priimek,

n vaš naslov,

vašo telefonsko številko,

vaš rojstni datum in

vaš elektronski naslov.

Otroci

Rožmarin se zavezuje k zaščiti zasebnosti otrok. Pri tem opozarjamo starše in skrbnike naj prevzamejo aktivno vlogo pri nadzoru spletnih aktivnostih svojih otrok. Rožmarin ne zbira podatkov o otrocih, mlajših od 13 let.

 

Kako uporabljamo vaše podatke

Podatke uporabljamo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje na naših spletnih straneh in kot pomoč pri boljšem razumevanju vaših želja in zahtev. Podatke večinoma uporabljamo za izvajanje različnih naročil, izvajanje podpore uporabnikov, za obveščanje o novicah in spremembah v naši ponudbi, za komunikacijo z vami.

Podatki, zbrani na naši strani, ne bodo v kakršnikoli obliki posredovani tretjim osebam, če ni drugače navedeno. Za vsako morebitno posredovanje podatkov tretji osebi bomo zahtevali vašo odobritev.

 

n

Piškotki

Kot večina strani na spletu tudi naša pri svojem delovanju uporablja cookije oz. piškotke. Piškotek je datoteka z informacijo o vašem obisku na naši spletni strani. Na vaš računalnik se ob obisku spletne strani namesti piškotek, ki po eni strani poskrbi za preprostost in hitrost, po drugi pa predstavlja vdiranje v zasebnost oziroma možnost kasnejšega usmerjenega oglaševanja.

V vsakem piškotku so osnovni podatki o vašem obisku določene spletne strani. Vsebina piškotka se shrani na vašem računalniku v posebni mapi. Z dostopom do datoteke dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu, uri obiska ipd. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljalcu spletne strani, ki ste jo obiskali. Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

 

Avtorske pravice / Copyright © 2006 Rožmarin

Rožmarin (če ni drugače navedeno) ima v lasti pravice do uporabe intelektualne lastnine, ki jo najdete na straneh www.rozmarin.si bodisi v HMTL datotekah, tekstovnem materialu, slikah, avdio/video posnetkih bodisi v ostali vsebini na strani.

Rožmarin vam dovoljuje uporabo (prikaz na vašem računalniku, tiskanje, prenosa datotek, predvajanja zvočnih in video posnetkov …) objavljenih vsebin le v nekomercialne ali izobraževalne namene, kjer pa zahteva spoštovanje avtorskih pravic.

 

Pridržki

Rožmarin ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost, celovitost ali primernost podatkov, objavljenih na straneh http://www.rozmarin.si.

Rožmarin ne prevzema nikakršne odgovornosti v povezavi s škodo nastalo z obiskom strani, za morebitne viruse, ki bi se prenesli k uporabnikom s te spletne strani.

Rožmarin ni odgovoren za občasno nedelovanje spletne strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe teh.

Pridružujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

V nobenem primeru ni mogoče Rožmarin imeti za odgovornega za kakršnokoli neposredno, posredno, naključno in nenamerno škodo, ki je nastala z uporabo informacij in podatkov najdenih na strani http://www.rozmarin.si.

 

Spremembe vsebine Pravnega obvestila

Občasno bomo spremenili vsebino strani Pravno obvestilo, zato vam priporočamo, da si to sekcijo večkrat ogledate in se seznanite z aktualno politiko zasebnosti in s tem preprečite morebitne težave, nastale z uporabo naše strani in vsebine na njej.

n

 

Kontaktirajte nas

Za vsa vprašanja glede Pravnega obvestila nas lahko kontaktirate na:

Rožmarin

Gosposka ulica 8

2000 Maribor

T: 02 23 43 180

E: rozmarin@rozmarin.si