Nastavitve piškotkov

PRAVNO OBVESTILO

GDPR POLITIKA ZASEBNOSTI

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V Galeriji Gosposka d.o.o, Gosposka ulica 8, 2000 Maribor ( v nadaljevanju Galerija Gosposka ), se tega zavedamo in spoštujemo zasebnost naših strank, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi ter internimi akti našega podjetja. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev družbe in izpolnjevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodbenih razmerij s stranko, v sled česar izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

Predstavitev upravljalca

Galerija Gosposka d.o.o., Gosposka ulica 8, 2000 Maribor, je podjetje, ki se ukvarja z  nepremičninsko in storitveno dejavnostjo, trgovino, in gostinstvom.

Našim strankam ponujamo pester gostinski izbor v restavracijah Rožmarin, Steakhouse, La Pizzerija in Gostilna Maribor. Prav tako so naše storitve in blago, strankam dostopne preko spleta na naslovu www.rozmarin.si, www.steakhouserozmarin.si, www.lapizzeria.si, www.gostilnamaribor.si., www.mariborfriendlyhome.com, www.maribormarket.com.  Galerija Gosposka prav tako upravlja s Hotelom Maribor in spletno stranjo www.hotelmaribor.si .

V družbi Galerija Gosposka se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov. Naše stranke so za nas dragocene, razumemo njihovo skrb za zasebnost in z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno. V celoti spoštujemo naše zaveze po zakoniti, pošteni in pregledni obdelavi osebnih podatkov. Prav tako z ustreznimi ukrepi zavarovanja skrbimo, da do osebnih podatkov ne dostopajo nepooblaščene osebe, ohranjamo njihovo zaupnost in celovitost ter preprečujemo njihovo izgubo oziroma nenamerno uničenje ves čas obdelave. 

Pomen izrazov

Lastnik in upravljavec zgoraj omenjenih spletnih strani je podjetje Galerija. Obiskovalec ali uporabnik spletne strani je vsaka oseba, ki obišče omenjene spletne strani.

Katere podatke zbiramo

Ko se prijavite v naš klub ugodnosti ali na prejemanje e-novic, izpolnite kontaktni obrazec s katerim v sistem vnesete svoje ime, priimek, naslov, rojstni datum, e-poštni naslov in telefon, skratka podatke, ki omogočajo nadaljnjo komunikacijo.

S kakšnim namenom zbiramo osebne podatke

Namen zbiranja poslovnih podatkov na spletnih straneh je poslovne narave in sicer:

  • V primeru, da izpolnite obrazec se strinjate, da z namenom nadaljnje komunikacije vaše osebne podatke hranimo v naši bazi, na podlagi legitimnega interesa družbe. Galerija Gosposka v tem primeru obdeluje in hrani vaše podatke z namenom sodelovanja, obveščanja o dogodkih, ponudbah.
  • V primeru, da se prijavite na naše e-novice, nam s tem dovolite, da vam periodično pošiljamo e-poštna sporočila. Iz liste e-poštnih novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaš e-naslov bomo uporabljali izključno za pošiljanje svojih e-novic do prejetja odjave od prejemanja in ga ne bomo posredovali tretjim osebam. V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom, posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.

Piškotki

Galerija Gosposka zbira osebne podatke tudi ob obisku njenih spletnih strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih strani oz. portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu oz. portalu. Galerija Gosposka uporablja naslednje piškotke:

Skupina 1: so ključni in brez njih posamezna spletna stran oz. spletni portal v lasti oz. upravljanju Galerije Gosposke, ne bo deloval, kot bi moral. Nastavijo se, ko posameznik odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave.

Skupina 2: z njimi Galerija Gosposka analizira promet na posamezni spletni strani oz. portalu, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Posameznik sprejme piškot s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvede po prejemu obvestila o piškotkih.

Skupina 3: so piškotki partnerskih storitev, kot so: Facebook, Instagram, Google idr. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo.

Rok hrambe osebnih podatkov

Galerija Gosposka bo posredovane osebne podatke shranjevala in uporabljala le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oz. blokirali dostop do njih. 

Lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja. V tem primeru bomo v 30 dneh ustrezno preprečili uporabo vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter vas o tem obvestili.

Kako varujemo vaše osebne podatke

Vedno hranimo zgolj nujno potrebne podatke. Naše spletne strani gostujejo na varnem spletnem strežniku in so podvržene rednim varnostnim pregledom.

Vaše podatke uporabljamo izključno za zgoraj opisane namene in jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam.

Pravice posameznikov:

Pravica, da od podjetja Galerija Gosposka kot upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahtevam:

  • Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:
    • namene obdelave,
    • vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,
    • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,
    • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.
  • Razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.
  • Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki .doc ali .xls  (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevam, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.
  • Popravek netočnih osebnih podatkov.  
  • Omejitev obdelave, kadar:
    • oporekam točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
    • je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe,
    • upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih jaz potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
  • Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.
  • Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.
  • Da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
  • Odjavo od prejemanja s klikom na povezavo v prejetem sporočilu.
  • Pravica, da zoper upravljavca vložim pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menim, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

 

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko s pisno zahtevo, poslano na naslov: Galerija Gosposka, Gosposka 8, 2000 Maribor, s pripisom »za GDPR«, zahtevam dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Kontakt

Če želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov v podjetju Galerija Gosposka d.o.o., nam lahko pišete na, npr. rozmarin@rozmarin.si.Pravno obvestilo

------

Rožmarin s partnerji, v nadaljevanju Rožmarin, spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje k njeni ohranitvi/zaščiti. Rožmarin objavlja to Pravno obvestilo z namenom, da vas informiramo o politiki zasebnosti, načinih in možnostih zbiranja podatkov o vas in njihovi uporabi. Splošna struktura naše strani je takšna, da z običajno uporabo ne potrebuje dodatne identifikacije ali razkrivanja kakršnihkoli osebnih podatkov. Pravno obvestilo je berljivo in dostopno na naših spletnih straneh, povezava pa se nahaja v nogi vsake strani Rožmarina.

Strani, ki jih pokriva Pravno obvestilo

Pravno obvestilo pokriva vse spletne strani in domene, ki so v lasti Rožmarina.

Podatki, ki jih zbiramo

Določene strani Rožmarina zahtevajo in zbirajo osebne podatke:

vaše ime in priimek,
vaš naslov,
vašo telefonsko številko,
vaš rojstni datum in
vaš elektronski naslov.

Otroci

Rožmarin se zavezuje k zaščiti zasebnosti otrok. Pri tem opozarjamo starše in skrbnike naj prevzamejo aktivno vlogo pri nadzoru spletnih aktivnostih svojih otrok. Rožmarin ne zbira podatkov o otrocih, mlajših od 13 let.

Kako uporabljamo vaše podatke

Podatke uporabljamo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje na naših spletnih straneh in kot pomoč pri boljšem razumevanju vaših želja in zahtev. Podatke večinoma uporabljamo za izvajanje različnih naročil, izvajanje podpore uporabnikov, za obveščanje o novicah in spremembah v naši ponudbi, za komunikacijo z vami.

Podatki, zbrani na naši strani, ne bodo v kakršnikoli obliki posredovani tretjim osebam, če ni drugače navedeno. Za vsako morebitno posredovanje podatkov tretji osebi bomo zahtevali vašo odobritev.

Piškotki

Kot večina strani na spletu tudi naša pri svojem delovanju uporablja cookije oz. piškotke. Piškotek je datoteka z informacijo o vašem obisku na naši spletni strani. Na vaš računalnik se ob obisku spletne strani namesti piškotek, ki po eni strani poskrbi za preprostost in hitrost, po drugi pa predstavlja vdiranje v zasebnost oziroma možnost kasnejšega usmerjenega oglaševanja.

V vsakem piškotku so osnovni podatki o vašem obisku določene spletne strani. Vsebina piškotka se shrani na vašem računalniku v posebni mapi. Z dostopom do datoteke dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu, uri obiska ipd. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljalcu spletne strani, ki ste jo obiskali. Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

Avtorske pravice / Copyright © 2006 Rožmarin

Rožmarin (če ni drugače navedeno) ima v lasti pravice do uporabe intelektualne lastnine, ki jo najdete na straneh www.rozmarin.si bodisi v HMTL datotekah, tekstovnem materialu, slikah, avdio/video posnetkih bodisi v ostali vsebini na strani.

Rožmarin vam dovoljuje uporabo (prikaz na vašem računalniku, tiskanje, prenosa datotek, predvajanja zvočnih in video posnetkov …) objavljenih vsebin le v nekomercialne ali izobraževalne namene, kjer pa zahteva spoštovanje avtorskih pravic.

Pridržki

Rožmarin ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost, celovitost ali primernost podatkov, objavljenih na straneh http://www.rozmarin.si.

Rožmarin ne prevzema nikakršne odgovornosti v povezavi s škodo nastalo z obiskom strani, za morebitne viruse, ki bi se prenesli k uporabnikom s te spletne strani.

Rožmarin ni odgovoren za občasno nedelovanje spletne strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe teh.

Pridružujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

V nobenem primeru ni mogoče Rožmarin imeti za odgovornega za kakršnokoli neposredno, posredno, naključno in nenamerno škodo, ki je nastala z uporabo informacij in podatkov najdenih na strani http://www.rozmarin.si.

Spremembe vsebine Pravnega obvestila

Občasno bomo spremenili vsebino strani Pravno obvestilo, zato vam priporočamo, da si to sekcijo večkrat ogledate in se seznanite z aktualno politiko zasebnosti in s tem preprečite morebitne težave, nastale z uporabo naše strani in vsebine na njej.

 

Kontaktirajte nas

Za vsa vprašanja glede Pravnega obvestila nas lahko kontaktirate na:

Rožmarin
Gosposka ulica 8
2000 Maribor

T: 02 23 43 180
E: rozmarin@rozmarin.si