Nastavitve piškotkov

Jedilni list RESTAVRACIJA - OKUSI JESENI 2018

ROŽMARINOVA ZGODBA

Spoznanja in izkušnje z raziskovalnih popotovanj po kulinaričnih in enoloških pokrajinah združujemo z navdihom in ljubeznijo v
avtorske jedi. Vaši kuharji Mišo, Simon, Sebastjan, Denis, Igor, Jure, Jožica in Mejrema oblikujejo in pripravljajo vse jedi sveže, sproti in brez industrijskih dodatkov.

4 hodi   39 €, 6 hodov   55 € / osebo
Od 18.00 naprej

Rezine račjih prsi, krema muškatne buče, 3x jurka in bučno olje   10 €
Šipon 7 Numbers, P&F Wineries, Jeruzalem, suho, 2016   3,2 € 

***

Kremna juha violet cvetače, pehtranov zvitek in
Selinškova BIO skuta  6,5 €
Sauvignon Breg, Marof, Mačkovci, suho, 2015   4 €

***

Souffle z mladim kozjim sirom in fige  12 €
Renski Rizling Aldebaran, Kupljen, Svetinje, suho, 2016   3,9 €

***

Gin Tonic

***

Ličnice Morske žabe, maslen kompot gomoljev in buče,
hrustljava pašta  21 €
Les Preuses Chablis Grand Cru, Joseph Drouhin, 2014   9 €

***

Jagnječji kare z zeliščno skorjo, pire jajčevcev in krema bazilike   24 €
Modri pinot Selekcija, Marjan Simčič, Medana, suho, 2015   5,3 €

***

Izbrani mladi in zorjeni (slovenski) siri v družbi hišnih čatnijev   7 €
Rayne Vigneau 2011, 1er Crue Classe Sauternes et Barsac 4,8 €

***

Sladki »tartare«  7,5 €
Rayne Vigneau 2011, 1er Crue Classe Sauternes et Barsac  4,8 €

 

MENI ROŽMARIN
 
Pred gledališčem, po koncertu, tekmi ali kar tako. Poljubno sestavite svoj meni.
2 jedi 24 €, s sladico 27 € / osebo
3 jedi 31 €, s sladico 34 € / osebo

UVOD

Rezine hobotnice, solatni šopek, olivno olje in granatno jabolko   9 €
Garnele v mandljevem plaščku, motovilec,
muškatna buča in žafran  9,5 €
Goveji karpačo z zelišči, solatni šopek, češnjevi paradižniki,
gorčična omaka   9 €
Tatarski biftek iz štajerskega govejega fileja, prepeličje jajce in kumarični kaviar  12 €

TOPLE

Fuži s črnimi istrskimi tartufi   11 €
Piščančji file v hrustljavi curry skorji
na kremni Arborio rižoti z jurčki   12 €
Pirina rižota s kostanji, mlad kozji sir in muškatna buča   10 €
Špageti s svežo tuno in hobotnico   13 €
Špageti s piščancem v ovoju pršuta,
pesto sušenih paradižnikov   10 €

GLAVNE

File skuše na kremni beli polenti, rožmarinova omaka in višnje   17 €
Polnjene piščančje prsi s sušenimi paradižniki in parmezanom,
korenčkov pire z ingverjem, marsala omaka   16 €
»Pujskov« medaljon v hrustljavi slanini, pira s kostanji,
kozjim sirom in muškatno bučo, omaka z zelenim poprom   16 €
Telečji rožmarinc v panadi z mandlji, domač pomfri,
ribezov čatni   17 €

 

SLADICE

Jabolčni zavitek z vanilijevo kremo in smetano   4 €
Rožmarinova mehka čokoladna tortica, domač vanilijev sladoled   4 €
Izberite dva okusa:   4 €
Kostanjev mousse z brusnicami
Mousse dvojne čokolade z jurko
Tiramisu z mandlji in čilijem
Jogurtova panna cotta z mangom
 

MESO
Zorjeno meso za vas pečemo na Montague™ žaru na temperaturi 800°C
 
Štajerska govedina, suho zorjena 2 - 4 tedne
Goveji file, 200 g   21 €
Goveji file, 250 g   25 €
 
Obogatite z:
Gosjimi jetri, 100 g   10 €
»Black tiger« garnelami, 80 g   5 €
 
 
SPREMLJAVA

Sezonska zelenjava z vanilijo / krompirjev pire /
domač pomfri / hrustljav krompir z rožmarinom   3,5 €
Domač pomfri s parmezanom, mletim poprom ali istrskimi dišavnicami   4 €
Artičoke v ovoju pršuta   4,5 €
Poprova omaka   2,5 € / tartufova omaka   4 €

 
IZ VODÁ
glede na ulov
 

File tune v skorji mešanega sezama   180 g   19 €
Hrustljavo pečene lovke hobotnice iz Galicije, jurčkim in
jesenska zelenjava, metin pesto in balzamična redukcija   18 €
Ribe iz pečice s sredozemsko zelenjavo in krompirjem   69 € / kg
… ali v piranski soli   62 € / kg

 
Juha
Gobova juha, parmezanov čips in drobnjakov mascarpone 6 €
 
 
Solate

Motovilec  z jajcem in / ali fižolom   4,5 €
Rukola s češnjevimi paradižniki in parmezanom   4,5 €
Burrata 125g (DOP), rukola, kvinoja, sušeni paradižniki,
hrustljave kapre   12 €
Hrustljava hobotnica na mladih solatah,
češnjev paradižnik, balzamični dresing   11 €
Goveja taljata na listnatih solatah, češnjevi paradižniki,
balzamična redukcija   12 €

 

Postrežba in izbor pijač so v srcih in rokah sommelierjev
Petre, Drejca, Marka, Luke, Sebastjana, Siniše, Dritana in Marka.

 
www.rozmarin.si